Wat hebben zachtmoedige bever en jij met elkaar gemeen?

 

 

De lieve zachtmoedige bever doet haar uiterste best om voor de grote dooi nog een boom op haar dam in de rivier te lanceren. Ze knaagt dat het een lieve lust is, het is haar echter zwaar te moede. Gaat ze dit nog wel trekken op langere termijn?

 

Ze knaagt zich tien slagen in de rondte en heeft allang niet meer hetzelfde plezier als ze vroeger ervoer bij een perfecte en watervaste dam. Eigenlijk wil ze zich weleens ergens anders aan gaan wijden. Ze zou als als haar jongste dochter willen zijn. Die te hooi en te gras de gaatjes in de dam vult met allerhande materialen die ze gedurende haar strooptochten vindt.

 

Ook de rustige zelfgekozen eenzaamheid van haar neef die verder op in deze rivier een kleine dam slechts onderhoudt om van een rustige oude dag te genieten, komt haar als een hemel op aarde voor.

 

Grote arend cirkelt boven haar prestitieuze waterkeringsproject. “Wat een lekker stevig hapje”, denkt Arend. Hij kan niet wachten tot de vermoeidheid deze “vitale” doch sappige oudere dame onvoorzichtig maakt en hij haar kan verschalken. Hij weet dat ze niet echt gewend is aan zichzelf te denken. De bouw van haar dam is haar plicht, vindt ze. Op die manier verschaft ze haar gezin een onderdak en dat doet ze al jaren met veel inzet. Hij bespeurt echter een bepaalde vermoeidheid in haar knagen. Zou hij dan eindelijk na al die jaren de kans krijgen om haar watervlugge lijf in zijn gretige poten te klemmen en haar te verschalken?

Zachtmoedige Bever, bemerkt het cirkelen van Grote Arend in eerste instantie niet op. Ze wil het werk af hebben en dan op haar warme plekje uitrusten en denken over haar mooie plan om de wijde wereld in te trekken. Het mooie plan dat ze al jaren koestert, maar ja … is ze er nog wel fit genoeg voor … heeft ze nog wel de mentale “lenigheid” om zich een nieuw plekje in een andere rivier te verwerven? Ver van alle dagelijkse beslommeringen?

 

Dit korte verhaaltje is zoals je zult begrijpen een metafoor voor jouw eigen verhaal. Herken jij de stille strijd van Zachtmoedige bever ook in jezelf? Zou jij net als zij ook weleens de gebaande paden van je vaste baan willen verruilen voor het avontuur van iets nieuws? En word je door allerhande zaken op je plek gehouden en durf je eigenlijk niet aan iets nieuws te beginnen?

 


 

Wil je aan de slag en ook stappen maken naar meer levenslust? 

Klik op Geniaal Leven & Werken en ga aan de slag!
Geniaal leven en werken logo


 

 

Voel je Grote Arend boven je hoofd cirkelen. Collega’s die azen op jouw plekje. Jou je goede salaris en je het zuurverdiende respect willen ontnemen?

Vind jij het stiekem eigenlijk ook best wel tijd om het spreekwoordelijke stokje aan deze Grote Arend door te geven en jouw gedachten over “het intrekken van de wijde wereld voor een geheel nieuw en mooi avontuur” aan een onderzoek te onderwerpen?

Meid, wat houd je tegen dan?

Onderzoeken is altijd een optie en uitvoering geven aan de ideëen is dan een tweede stap. Ga voor jezelf na wat het je zal opleveren als je aan je stille wens gehoor geeft. Iedereen heeft recht op een vol en rijk leven en dat heeft niets met leeftijd te maken. Onderzoek alles en behoudt het goede, zeg ik dan. De Zachtmoedige Bever verlangt naar nieuwe horizons. Jij verlangt daar stiekem ook naar … zo wat let je?

Tijdens mijn vierdaagse training van Geniaal leven en werken exploreren wij samen de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw levenspad. In liefdevolle harmonie help ik jou verder om te kiezen voor een warm en gevuld leven, waarin jij vol zelfvertrouwen een nieuw pad durft in te slaan. Wil jij daar meer over weten. Neem dan gerust eens contact met mij op.

 

Handtekening Isabel