Mirjam de Leeuw

foto-mirjam-de-leeuw

“Door haar aandacht en liefde er weer bovenop”

“Na een operatie ben ik urenlang door het ziekenhuispersoneel vergeten. Vlak daarna kreeg ik ook nog een grote nierbloeding. Daardoor heb ik een trauma opgelopen en was ik niet langer in staat om mijn werk op de Intensive Care-afdeling uit te voeren. Via mijn toenmalige leidinggevende kwam ik bij Isabel terecht. Zij is voor mij een heel dierbaar persoon geworden.

Als verpleegkundige werkte ik op de Intensive Care-kinderafdeling van een ziekenhuis. Ik kreeg last van een grote niersteen en moest worden geopereerd. Omdat in het ziekenhuis waar ik werkte een MRSA-besmetting was uitgebroken, werd ik na de operatie niet naar een gewone uitslaapkamer gebracht; ik moest in quarantaine. Toen ik bijkwam was er niemand. En na een uur, zelfs na 2 uur, was ik nog steeds alleen – ik was te zwak om de alarmknop in te kunnen drukken. Wat bleek later: de verpleging was me gewoon vergeten. Uiteindelijk werd ik in een heel diepe shocktoestand gevonden.

Minder dan 10 dagen daarna kreeg ik een grote nierbloeding. Ik heb toen moeten vechten voor mijn leven.

Pas na anderhalf jaar kwam alle spanning eruit en zat ik emotioneel aan de grond. Ik had een trauma opgelopen: ik was heel angstig geworden om de controle over mijn gezondheid, bij operaties of ingrepen, opnieuw uit handen te moeten geven. Ik was bang dat mijn lichaam mij nog eens in de steek zou laten en heel bang dat ik dan opnieuw aan mijn lot zou worden overgelaten.

Ik heb toen heel intensief contact gehad met Isabel. Ik herkende mezelf niet meer, ik was eerder nooit zo angstig. Isabel maakte mij ervan bewust dat ik sterker was dan ik op dat moment zelf dacht te zijn. Zij liet me zien dat ik alles in me had om er weer bovenop te komen. Isabel had vertrouwen in me, waardoor ik me langzaamaan weer krachtiger begon te voelen. Mede dankzij haar aandacht, liefde en deskundigheid ben ik uit deze zware periode gekomen en ben ik nu een sterk en zelfbewust persoon.”