Welke lichamelijke signalen geven jou een seintje dat het tijd wordt voor een nieuwe baan?

 

shutterstock_77913976

 

Je werkt al een tijd bij dezelfde werkgever. Het werk doe je al zo lang, dat je op alles een antwoord hebt. Als er vragen bij andere collega’s zijn, komen ze steevast naar jou toe. “Jij weet alles altijd zo goed.”

 

Ondanks dat je iedere dag weer gaat, voel je iets van binnen knagen. Is dit nog de juiste plek? Geeft mijn huidige baan mij nog voldoende voldoening en plezier?

 

 

Lees even mee en kijk of je de signalen herkent van je eigen lichaam, die duidelijk aangeven dat het tijd wordt om een andere baan te zoeken.

 

1. De bedrijfscultuur is veranderd
Je merkt steeds vaker dat je niet meer past bij het bedrijf waar je werkt. In het begin kon je je helemaal vinden in de waardes van het bedrijf. En nu voel je soms een vreemde eend in de bijt. Door het kleine signaaltje in je onderbuik kom je tot de conclusie dat jullie niet meer bij elkaar passen.

 

2. Geen zin om naar het werk te gaan
Je moet je werkelijk naar het werk toe slepen. Je hele lichaam schreeuwt het uit….”Ik heb geen zin”. En natuurlijk hebben we allemaal wel eens zo’n dag. Daar is ook helemaal niks mis mee. Krijg je iedere ochtend dit duidelijke signaal van je lichaam, dan is het goed om daar eens naar te kijken.

 

3. Je klaagt over je werk
“Het werk is niet uitdagend meer. Natuurlijk, ik los het wel weer op. De baas snapt echt niet…dat ik dit gewoon niet wil.” Als je veel klaagt over je werk dan is het je hart die spreekt. Het hart wil graag een verandering aanbrengen, zodat deze vol trots kan kloppen van opwinding van het leuke werk dat je doet. Nu ben je cynisch, afgestompt en kortaf tegen je collega’s… Luister naar je hart. Je staat nu stil en het wordt hoog tijd voor een nieuw baan.

 

4. Je hebt veel stress tijdens het uitvoeren van je taken
De werkdruk is de afgelopen tijd door een fusie behoorlijk gestegen. Je krijgt steeds meer werk op je bordje en het is eigenlijk werk dat totaal geen uitdaging biedt. Je krijgt nekpijn, last van je schouders en het kost je moeite om je te concentreren. Wederom een groot signaal van je lichaam. Luister er naar.

 

Luister naar je lichaam, het heeft het beste met je voor
Als je door gaat en de lichamelijke reacties negeert, dan loop je de kans dat je schade aanricht. Jouw lichaam is heel wijs en weet als geen ander of je nu op de juiste plek zit. Het laat het iedere dag zien en voelen. Aan jou de keus of je er naar wilt luisteren.

 

Mijn advies? Als je op het mooie middelpunt van je leven bent, wordt het hoog tijd om te luisteren naar de liefdevolle boodschappen die je lichaam je geeft. Bekijk wat je graag wilt doen en welke stappen je vandaag nog kan nemen om te doen wat jij belangrijk vindt.

 

Handtekening Isabel

Bekijk ook Jezelf in 1 dag ontdekken