Weg met die onzekerheid

Weg met de onzekerheid - Oevensfasecoaching

Niet iedereen is een geboren avonturier. Nieuwe dingen ontdekken is voor veel vrouwen niet zo makkelijk. Daar moet je toch een bepaalde drempel voor over. Het bekende achter je laten en dan kiezen voor de onzekerheid. Zo zou je best een nieuwe baan willen. Dat brengt soms ook allerlei onzekerheden met zich mee. Dat hoeft zo niet te voelen.

Denk positief
Onzekerheid hangt vaak samen met negativiteit. Je denkt dat je een nieuwe baan niet aankunt, omdat je niet voldoende opleiding of werkervaring hebt. Of dat je vindt dat je niet representatief genoeg bent. Stop met de negatieve gedachten en ga uit van het positieve. Schrijf eens op wat jouw kwaliteiten zijn, zowel persoonlijk als op professioneel vlak. Hou daaraan vast op momenten dat je onzekerheid ervaart. Je kunt en bent zoveel meer dan je denkt.

Maak een lijstje
Niks werkt zo goed als zaken op een rijtje zetten. Wil je solliciteren naar een andere baan of doorgroeien in je functie en durf je het niet goed aan? Schrijf dan eens op wat de voordelen van de stap zijn. Wat het jou concreet oplevert. Maak daarna ook een lijstje van zaken die jou belemmeren om die stap te zetten. Als je goed naar de twee lijstje kijkt, zul je zien dat het eerste lijstje er op termijn voor zorgt dat jij gelukkiger wordt. Dat je kunt groeien. Die belemmeringen lossen zich wel op.

 


 

Geniaal leven en niet langer overleven?

Volg de leuke, dynamische en intensieve training van 4 dagen in een veilige setting met een kleine groep vrouwen en ontdek de kracht om met elkaar te delen. Je zult zien dat jij niet de enige bent met onzekerheden en twijfels. Veel vrouwen raken de weg kwijt in deze levensfase. Hebben het gevoel dat ze alleen aan het overleven zijn. Dat ze ‘niet moeten zeuren en gewoon volhouden’

Blijf niet in oude patronen hangen, kies voor geniaal leven en werken

Geniaal leven en werken logo

 

Kom je ook 16, 17, 18, 19 mei 2016?

Meer informatie


 

Denk in oplossingen
Belemmeringen die je ziet om een volgende stap te zetten in je carrière zijn soms ook een soort smoesjes. Redenen die ervoor zorgen dat je die stap niet durft te nemen. Breng je ‘smoesjes’ in kaart en ga op zoek naar oplossingen. Op die manier krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn.

Verschuil je dus niet langer achter allerlei redenen die jouw groei (en geluk) remmen of zelfs stoppen. Neem die stap ookal ervaar je daarbij onzekerheid. Vind je dat lastig? Neem dan kleine stapjes. Wie niet kan duiken, begint ook niet gelijk op hoogste duikplank.

 

Handtekening Isabel