Verandering is fijn en het doet tegelijkertijd vaak pijn!

Levensfasecoaching gaat de uitdaging van de verandering aan. Vanaf vandaag gaat Levensfasecoaching verder als LevensfaseExpert. Deze verandering is voor mij, Isabel, een pad naar een nieuwe fase. Een fijne verandering, waarin ik mannen en vrouwen van 18 tot 78 jaar mag begeleiden bij de veranderingen in hun leven. Mijn eigen ervaringen hebben mij tot dit nieuwe pad gebracht. Deze verandering is fijn en uitdagend! Ik start met een nieuwe fase in mijn bedrijf. Helaas ervaren we veranderingen in ons leven vaak juíst niet als positief. Vooral als we ze niet zelf gekozen hebben, voelt het niet fijn.

 

Ken je die situatie waarin je het gewoon niet meer weet? Je tast voor je gevoel volledig in het duister. Je leven bestaat uit een aaneenschakeling van verwarring en onzekerheid de laatste tijd. Je hebt het gevoel dat er geen ruimte meer is voor jezelf. Wat je overkomt voelt aan als een soort achtbaanrit die steeds opnieuw start. Er lijkt geen moment te zijn om even bij te komen en in jezelf te zoeken naar een oplossing die je een uitweg biedt uit deze brei van gevoelens en emoties.  

Als het initiatief bij jezelf ligt en jij de stoute schoenen aantrekt voor een belangrijk nieuw pad in je leven, dan is verandering iets moois en goeds dat je juist toejuicht. Alleen voelt het anders als het leven je meer lijkt te “overkomen”. Je krijgt het gevoel dat je voor de leeuwen wordt gegooid en je dat écht niet hebt verdiend.

Wat als dat nu eens anders kan? Als zelfs de ongeplande – veranderingen een fijne plek krijgen in je leven? Je voelt weer blijdschap en plezier! Zelfs als alles in je leven niet precies zo loopt als je dat zelf tevoren had gepland.

 

Het leven vraagt op sommige momenten om verandering. Doe je dat niet, houd je vast aan het bekende en het vertrouwde… dan gebeurt er iets dat je met veel ‘geweld’ uit je comfortzone duwt. Als het leven je die harde duw niet zou geven, ga je die verandering waarschijnlijk uit de weg. We houden namelijk – met zijn allen – niet zo van verandering.

Er is heel veel moed nodig om écht jezelf te durven zijn. Verandering is de enige constante factor in je leven….  Jij bent als het ware ‘werk in uitvoering’. De basisvoorwaarden van je leven veranderen steeds. Achteraf zie je vaak pas dat de verandering ook goede dingen heeft gebracht. De eerste fase van verwarring, frustratie, boosheid en daardoor ook pijn en verdriet, levert op langere termijn een inzicht op waardoor je je vroegere zelf durft te overstijgen. 

Je mag het zo zien: eigenlijk help je steeds een nieuwe versie van jezelf opgroeien. ‘Moedig  Mezelf  Zijn’ is een programma dat ik aanbied aan stoere kwetsbare en – daardoor juist-  ijzersterke mensen, mannen en vrouwen vanaf 18 – 78  jaar, die durven hulp in te zetten om zo’n veranderingsproces met zichzelf en anderen aan te gaan. Ik begeleid groepen medewerkers van bedrijven die in veranderingsprocessen terecht zijn gekomen. En professionals die – om welke reden dan ook – de hectiek van een veranderingsproces lastig vinden. Het is moeilijk om – als je midden in een storm zit – nog ergens een rustig plekje te vinden om na te gaan wat je nu verder kan doen. Daar help ik je graag bij. Juist jou, die moedige man of vrouw, die toe durft te geven dat verandering noodzakelijk is.