Tips voor een leukere werkdag

Werkplezier - Levensfasecoaching

Als je al een aantal jaar bij hetzelfde bedrijf werkt in dezelfde functie kun je sleur ervaren. De dagen en werkzaamheden lijken op elkaar en je merkt dat je niet meer iedere dag met plezier naar je werk gaat. Tijd voor verandering! Ook met kleine aanpassingen kun je jouw werkdag leuker maken.

Denk aan je eigen gezondheid
Zeker als jouw werk een soort routine geworden is, denk je niet zo snel aan je eigen gezondheid. Je kruipt ’s ochtends achter je bureau en aan het einde van de dag pak je je spullen en ga je weer naar huis. Dit is niet goed voor je lichaam èn je geest. Gun je jezelf de nodige pauze. Verlaat je bureau regelmatig om wat drinken te halen om je lijf in beweging te houden. En wissel klussen achter de computer af met andere klussen. Steeds maar naar je scherm staren zorgt voor vermoeide ogen én steeds in dezelfde houding zitten is niet goed voor je spieren.

Geniet van de omgeving en je collega’s
Ken je jouw collega’s wel zo goed? Je werk wordt een stuk leuker als je het idee hebt dat jouw collega’s vrienden van je zijn. Neem de tijd om ze te leren kennen. Nodig eens een collega uit om een half uurtje te wandelen tijdens de lunch. Of blijf eens niet hangen bij de koffieautomaat om een praatje te maken, maar ga met je collega naar een nabijgelegen koffietentje. Even echt uit de werkomgeving om daarna weer fris aan de slag te kunnen.

 


 

In 1 dag jezelf ontdekken. Breng in kaart wat je echt motiveert.
Stap voor stap gaan we samen op zoek naar wat jou inspireert.

Spot on me - unieke begeleiding 

 


  

Deel je werkzaamheden goed in
Niks is zo vervelend om aan het einde van de dag naar huis te gaan met een gevoel alsof je niks bereikt hebt. Maak daarom een planning om efficiënt te werken. Dat betekent dat je niet de hele dag door ieder mailtje dat binnenkomt direct opent. Kies daar een vast moment op de dag voor. Kijk eens goed naar jouw werkdag om te ontdekken op welke punten je efficiënter kunt werken. Zo krijg je grote klussen wel gedaan en ga je met een goed gevoel naar huis.

Is je werk nog wel leuk?
Als je al jaren hetzelfde doet, is het af en toe nodig om na te gaan of je jouw werk nog wel leuk vindt. Heb je voldoende uitdagingen? Is er zicht op verbetering? Is het antwoord ‘nee’ dan is het tijd om stappen te ondernemen. Ga op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Misschien kun je een cursus volgen via jouw werk of kun je in overleg met je leidinggevende andere taken op je nemen waardoor je werk weer anders wordt. Durf in ieder geval aan te geven dat je jouw werk niet meer zo leuk vindt als in het begin.

 

Handtekening Isabel