Talent inzetten doen we vaak negatief. Laten we het veranderen

Een gereedschapskist vol nuttig gereedschap, wat moet je er echter meer als je geen timmerkwaliteiten hebt? Dan kun je die toolbox net zo goed doneren aan een goed doel? Toch? Ik wil het echter met je hebben over de metaforische krachtkist vol nuttige ‘tools’ die jij al bezit. Die je te allen tijde kunt aanwenden om je doelen te bereiken. Je beseft het wellicht nog niet ten volle. Een vaag beeld van wat je zou kunnen bereiken, voor jezelf, trekt weleens aan je geestesoog voorbij. Dat redeneer je echter met een enorme capaciteit tot zelfanalyse direct naar het land ‘der fabelen’. Je gedachtenkracht op die manier inzetten heb je geleerd tot in de perfectie te verfijnen.  

Want wie ben jij nu toch om te denken dat je talentvol, krachtig en moedig genoeg bent. Jij succesvol? Je klanten blijven weg of zeuren? Dat is toch wel een teken aan de wand? De bestaande klanten zijn vaak een nagel aan je spreekwoordelijke doodskist en de moed is jou gaandeweg je ‘ondernemersavontuur’ diep in de schoenen gezakt. 

Wat je echter niet beseft is dat je de gedachtenkracht – die je nu nóg inzet om jezelf tot nul te reduceren – ook in de positieve zin kunt leren hanteren om jezelf uit het afvoerputje omhoog te trekken. Klaar met de negatieve spiraal naar beneden! We gaan leren hoe we negatieve gedachtenkracht kunnen keren. Aan de slag met je talent. Want hoé je een talent ook inzet, als negatief of als positief, een talent blijft het. De kracht van je gedachten en je overtuigingen negatief inzetten beheers je als een cum laude afgestudeerde doctorandus. De andere kant op is dus evengoed mogelijk, alleen nog onontgonnen gebied voor je. 

Samen gaan we leren hoe jij dat doet. Er zijn heel wat relatief eenvoudige technieken voor die je de andere kant van angst leren, die van zelfliefde, het omarmen van talent en het omgaan met veranderingen. Ik als levensfase expert heb me in allerlei vergelijkbare processen als jij  bevonden. Veranderingen omarmd, veranderingen verguisd, aan mezelf en mijn capaciteiten getwijfeld, de moed zakte me soms tot ‘onder’ mijn schoenen! Ervaringsdeskundigheid volop. Ik vond echter manieren om mezelf te helpen hiermee om te gaan. 

 

Nu is het tijd dat ik jou ook leer hoe jij je kracht kan kanaliseren. Hoe jij je eigen in je hoofd gecreëerde gebreken naar talenten kan ombuigen. Want dat is wat ze vaak in werkelijkheid zijn. Het is slechts een andere zienswijs. Als je sterk bent om negativiteit in te zetten, duidt dat namelijk op een sterke geest, die alleen nog mag leren om het gereedschap dat hem of haar gegeven is op een andere manier te hanteren.
 

Een klant van mij heeft al vijf jaar een goedlopend bedrijf. Als virtueel assistente biedt ze haar diensten aan de wereld aan. Ze is een autodidact, leert zichzelf alles aan wat ze nog niet weet en gaat desnoods tot in de kleine uurtjes door om de finesses ervan te tackelen. Ze werkt als een paard om alles voor elkaar te boksen. Het constante gevoel van als een veer gespannen te zijn, kon ze echter – op een bepaald moment – niet meer loslaten. De boog stond op constante spanning en langzamerhand kreeg ze steeds meer uitvalverschijnselen. Ze snapte er niks van. Er was immers nog nooit iemand aan hardwerken dood gegaan, waarom maakte haar lichaam het haar dan zo verdraaid moeilijk. Onrechtvaardig vond ze het. Toch had ze niemand om die onrechtvaardigheid te verwijten. Ze moest duidelijk met zichzelf aan de slag. De oude in haar jeugd aangeleerde patronen – waarin ze deze overtuiging over hardwerken had geleerd – dienden haar duidelijk niet meer. 

 
Het inzetten van haar doorzettingsvermogen, discipline en vermogen tot kennisvergaring diende ze op een andere manier te gaan gebruiken. Samen zijn we aan de slag gegaan om de juiste balans te vinden in gezond werken, leven ten opzichte van ambitie en doorslaand perfectionisme. 

 

Stap voor stap leert ze haar enorme zelfdiscipline nu inzetten ten bate van … zichzelf … in plaats van ‘slechts’ voor haar klanten. Een volledig andere manier om haar toolbox te gebruiken. Het lukte haar – tot haar eigen verbazing – wonderbaarlijk goed. De manier om naar boven toe te spiralen in plaats van naar beneden – en als een zwetend werkpaard achter haar PC te blijven zitten met hartkloppingen en alle narigheid die daarbij kwam kijken – heeft ze samen met mij leren omkeren, ten bate van haar eigen gezondheid en werkplezier. 

Een successtory die ook voor jou kan gelden. Laten we niet langer wachten en samen aan de slag gaan om jouw talenten op een goede manier te gaan inzetten. Je hebt talenten… wellicht zet je ze alleen nog niet op de manier in dat ze jou dienen en dát is nu juist wat je wel wilt doen. 

Moedig jezelf zijn, vergt zelfliefde. Dat is de basis van waaruit alles in je leven bestaat. Meer weten over mijn programma moedig jezelf zijn? Ik sta je graag bij en geef je graag helemaal vrijblijvend een kijkje in de keuken van het hoe en wat.