Moet ik een andere baan zoeken: ja of nee?

Signalen dat het tijd is voor een andere baan

Het nieuwe jaar is al een paar weken aan de gang.

Je gaat iedere keer netjes naar je werk en toch….voelt het niet goed bij je huidige baan. Het is zo’n onderbuik gevoel dat aangeeft dat het tijd wordt voor iets anders.

 

Je twijfelt… “Blijf ik hier werken of ga ik op zoek naar iets anders?”

 

Let op de “3 hoog tijd voor een andere baan” signalen!

 

Signaal 1: Je kan niet meer doorgroeien en je wordt niet meer uitgedaagd
Een paar jaar geleden ben je vol enthousiasme begonnen aan deze baan. Er was in het begin iedere dag zoveel te ontdekken.  Je werd uitgedaagd en je voelde dat je kennis groeide.

 

En nu? Nu heb je het gevoel dat je bent vastgeroest. Alles gaat op de automatische piloot en je telt de uren af.

In een gesprek heb je al regelmatig aangegeven dat je graag iets anders wilt. Alleen lijkt deze kans steeds net aan jouw voorbij te gaan. Of je kiest er voor om het niet te doen en te blijven waar je nu bent.

 

Neem zelf het initiatief en bedenk wat je graag wilt doen. Welke aspecten moeten terugkomen in jouw functie? Kan je dit niet terugvinden of realiseren bij je huidige werkplek, dan wordt het tijd om eens verder te kijken.

 


 

 

Wil je aan de slag en ook stappen maken naar meer levenslust? 

Klik op Geniaal Leven & Werken en ga aan de slag!
Geniaal leven en werken logo


 

 

Signaal 2: Je bent veel aan het dagdromen
De laatste tijd merk je dat je regelmatig met je gedachte afdwaalt. En dat is op zich geen probleem als het soms gebeurd. Heb je dit regelmatig en gaan jouw gedachte vaak naar een baan dat je veel liever wilt doen; dan is het wel een signaal voor jezelf.

 

Bij een functie die helemaal bij je past stijgt je geluksgevoel. Hierdoor ben je geconcentreerd en gefocust bezig met je werkzaamheden. Past je werk niet meer zo goed bij je, dan ben je geneigd om wat vaker af te dwalen tijdens je werk.

 

Bekijk je dagdromen eens, wat wil deze droom jouw duidelijk maken?

 

 

Signaal 3: Je wordt ziek van je werk
Sommige vrouwen ervaren dagelijks stress van hun werk. En omdat ze blijven hangen in een situatie die eigenlijk niet goed meer voor hun is, krijgen ze stressgerelateerde aandoeningen.

 

Hoofdpijn, lusteloosheid, kortaf zijn….het zijn allemaal signalen van je lichaam dat er veranderingen nodig zijn.

 

Breng verandering aan en maak de stap naar een andere baan
Als je hebt vastgesteld dat je huidige baan niet meer bij je past, is het belangrijk om na te denken over wat je wél wilt en wat goed bij je past.

 

Als je doet waar je goed in bent, geeft dat een fijn gevoel. Stel een lijstje op met jouw eigenschappen. De positieve en de negatieve! Zo krijg je een duidelijk beeld van jouw kwaliteiten en zie je wat echt bij jouw past.  Maak de stap en blijf niet hangen in de twijfel. Je hebt de signalen. Nu is het aan jou om dingen in actie te zetten naar een andere baan. 

 

 

Handtekening Isabel