Kies voor jezelf als 49+ vrouw

young-woman-635249_1280

Dagelijks moet je keuzes maken en daarbij speelt van alles mee. Vaak hou je bij het maken van keuzes rekening met je omgeving. Wat vindt mijn partner ervan als ik vanavond niet thuis kom eten en spontaan met mijn collega’s een hapje ga eten? Wat zegt mijn leidinggevende als ik toch niet kies voor een promotie omdat die taken niet echt bij mij passen? Lastig. Durf jij altijd voor jezelf te kiezen?

Egoïstisch?
Misschien heb je het idee dat het egoïstisch is om voor jezelf te kiezen. Als een vriendin je nodig heeft en jij zegt een keertje nee omdat je net wat tijd nodig hebt voor jezelf. Ben je dan een slechte vriendin? Als een vriendin dat vindt, zegt het meer over de vriendschap dan over jou. Luister bij iedere keuze goed naar je gevoel. Dat klinkt makkelijker dan het is. Automatisch hou je rekening met allerlei factoren buiten jezelf. Als jij altijd eerlijk en open bent naar je omgeving, zal niemand jou bestempelen als een egoïst.

Kiezen op je werk
Op je werk zijn keuzes misschien nog wel lastiger dan in je sociale omgeving. Collega’s kennen je minder goed en presteren op de werkvloer wordt als belangrijk ervaren. Hier geldt dat jij de beste werknemer kunt zijn als je dicht bij jezelf blijft. Als je jouw passie volgt en die dingen doet die goed voor jou voelen. Kun je promotie maken waarbij te veel taken horen waar jij je niet prettig bij voelt? Zeg dan gerust nee. Dat is het mooie aan kiezen. Je mag altijd die optie nemen die misschien minder voor de hand ligt.

 


  

Wil je aan de slag en ook stappen maken naar meer levenslust? 

Klik op Geniaal Leven & Werken en ga aan de slag!
Geniaal leven en werken logo


 

Heerlijke rust
Kiezen voor jezelf is soms lastig en op hetzelfde moment is het ook een bevrijding. Het geeft je heel veel rust en je doet die dingen die voor jou belangrijk zijn. Dat merkt jouw omgeving ook, waardoor jouw keuzes geaccepteerd zullen worden. Jij bent op deze manier meer in balans en kan veel meer aan. Daar heeft iedereen profijt van. Op je werk ben je productiever en ook in je sociale contacten ben je relaxter.

Uitdaging
Wil jij ook vaker voor jezelf kiezen? Start eens met een weekje bewustwording. Gebruik een week lang alle keuzemomenten om te ervaren wat jij echt wilt. Zo kom je erachter of jij leeft zoals jij zou willen of dat je misschien te veel rekening houdt met je omgeving. Is dat laatste het geval? Kies dan eens wat vaker voor jezelf en zie wat er gebeurt. Zo word jij sterker én gelukkiger.

 

Handtekening Isabel