Je kunt meer dan je denkt!

Happy - levensfasecoaching

“Ach” verzuchtte een dame die ik tijdens een training die ik gaf onlangs, ”waar blijft mijn succes. Ik wil zo graag dat gevoel dat ik tintel van energie. Mensen blij maken met mijn talent en daarvoor in de plaats respect en waardering van hen ontvangen. Ik lijk er niet te komen … het lijkt steeds binnen handbereik en dan … vliegt het weer alle kanten op. Ik word er moedeloos van.“

Het is ook om moedeloos van te worden. Het lijkt voor alle anderen wel te lukken en op de één of andere manier lijk jij de plank net steeds mis te slaan. Zij slagen er toch ook in? Waarom jij dan niet. Jij weet ‘deep down’ wel dat je dezelfde talenten hebt als die ander die wel dat felbegeerde succes behaalt.

Jij wilt ook het gevoel van tintelen en schitteren. Nu lijkt het af en toe wel of er een grauwsluier over je mogelijkheid om succesvol te worden heen hangt. Je grijpt iedere keer nét mis.

Je wil aan het einde van de dag gewoon zo’n voldaan trots gevoel hebben dat je iets hebt bereikt dat je graag wilde. Je wilt groeien als mens, je wilt niet opgeven, je wilt trots kunnen zijn op jezelf, omdat je ondanks tegenslag het bijltje er niet bij neer hebt gegooid. Niet hebt opgegeven en gewoon hebt doorgezet. JIJ hebt dit zelf bereikt.

Het is als het ware als een domino effect. Door je succes in je werk, het inzetten van je talent volgt de rest ook vanzelf. Er komt een flow in je leven die je gezondheid positief beïnvloedt. Je komt ineens allemaal fijne mensen tegen die je inspireren en jij kunt, in tegenstelling tot eerder, ook hen tot inspiratie zijn. Steeds meer gelijkgestemde zielen omringen jou en daarvan geniet je volop. Je bent “unstoppable”. Je succes is zo aanstekelijk dat je zelfs merkt dat andere mensen je succes willen dupliceren en jou om raad gaan vragen.

 

De keuze is werkelijk reuze!
Jij bent in de groei als mens en het gaat echt goed met je.
De voldoening die je ervaart is geweldig. Dat wil jij toch ook?

 

De frustratie dat je iedere keer net misgrijpt en wéér niet het succes hebt waar je zo naar verlangt is erg demotiverend. Je wilt daar niet voor settelen. Succes geeft je een vervuld gevoel van binnen. Je kunt ook meer en meer gaan genieten van de vrijheid die het je biedt. Ook in geldelijke zin gaat het je voor de wind. Als je die ene dominosteen naar succes hebt omgegooid gaan de andere stenen als het ware als vanzelf mee.

Als dat succes uitblijft ga je alles steeds somberder inzien. Je gaat steeds harder twijfelen aan wie je bent en wat je wilt en óf je überhaupt wel íets in je mars hebt. Je wordt steeds chagrijniger tegen je geliefden. Je zeurt, je lichaam werkt niet mee en vertoont allerlei rare kuren. Ook je relatie heeft eronder te lijden. En om van je energieleven al helemaal niet te spreken. Dat is neem ik aan niet wat jij wilt? Toch?

 

Falen bestaat niet mensen, er bestaat alleen feedback. Dus wees niet bang om een keer een foutje te maken. Zonder foutjes leer je niets bij en foutjes zijn nodig om de facetten van de diamant die jij bent bij te slijpen tot hij zich in alle schittering aan de wereld kan openbaren! En … gun jezelf ook succes. Ondermijn jezelf niet met gedachten dat “succes toch overgewaardeerd is”, stiekem is dat gewoon een excuus om niet uit je comfortzone te hoeven komen en verder te kunnen kniezen.

Er is altijd een andere keuze, kies ervoor om succesvol te zijn. Ga je zo gedragen. Fake it till you make it, zegt men weleens. Het lichaam volgt de geest in dit geval. En weet je als je altijd hetzelfde doet zal je ook altijd hetzelfde resultaat bereiken. Pak zaken eens grondig anders aan en evalueer de resultaten. De eventuele schoonheidsfoutjes die je maakt, zijn, zoals ik eerder schreef, nodig om de facetten van jouw ruwe diamant bij te vijlen tot ze echt glanst. Kies je ervoor om in je “ik wil wel succes en dat is niet voor mij weggelegd modus“ te blijven steken, dan is het wel heel belangrijk dat je dat heel bewust doet. Jij schrijft namelijk het scenario van je eigen leven. Zo’n keuze maak je dan met bepaalde belangrijke criteria voor jouw Zelf in het achterhoofd. Misschien is veiligheid voor jou zo ontzettend belangrijk dat je het avontuur en het ongewisse van succes liever laat voor wat het is. Er is echter wel één spelregel, als je dus bewust kiest voor de “het-is-niet-voor mij-weggelegd rol” dien je ook vrede te hebben met je keuze, zodat je innerlijk in balans blijft. Als je deze keuze dan ook met verve maakt.

Aan het hebben van succes is niets mis. Als niemand de weg van succes zou durven bewandelen, hoe zou ons aardbolletje er dan vervolgens uit zien denk je. Ik heb werkelijk geen idee. Een ding hoop ik voor jou. Dat jij wél dat succesvolle leven durft te leiden waar je van droomt.

 

Je dient de wereld niet door jezelf kleiner voor te doen dan je bent. Mensen blijven vaak hangen in wat ze nog ‘niet’ kunnen of ooit nog willen leren. Of er zijn allerlei andere obstakels die ze als hoge bergen ervaren die tussen henzelf en het realiseren van hun dromen in staat.

 

Stop nu eens met denken in problemen. Ga eens lekker aan de slag met het bedenken van oplossingen voor al deze beuzelaarijtjes in je hoofd. Wat vind je leuk om te doen? Ga dat eens aan de binnenkant van je ogen bekijken. Fantaseer erover hoe het zou zijn, maak er een filmpje van in je hoofd. Hoe ziet het eruit als jij in dit ene ding écht heel succesvol zou zijn? Hoe zou het klinken als je vol trots een presentatie zou houden? Hoe verandert en verbetert dat je leven dan?

Bijvoorbeeld, je vindt het heel leuk om verhalen te schrijven. Hoe zou het zijn als jij overal gevraagd wordt omdat jij prachtige teksten schrijft, die mensen helpen om hun gevoelens aan anderen duidelijk te maken op een manier die ze zelf niet in woorden kunnen vatten? Mensen zijn blij met jouw cadeautje aan hun wereld. Jouw talent daarvan willen ze gebruik maken!. Je hele leven ziet er rooskleurig uit. Je doet waar je van houdt, ontmoet de leukste mensen en geniet. Wat een succes ben je!

Had je dit ook bereikt als je had gedacht ‘dat er al zoveel tekstschrijvers zijn’? Of dat ‘iedereen kan toch verhalen schrijven en teksten maken?’. Door dat te denken cijfer je jezelf weg en ontneem je het plezier van zoveel mensen die je met jouw talent een mooie ervaring kunt bezorgen. Dus heel simpel: you do not serve the world by playing small! Je bent het de wereld verplicht om je talenten te onderzoeken en ze uit te buiten!

 

Visualiseer in detail hoe je succes er uit ziet. Hoe ga je dan gekleed. Wat staat er allemaal in je agenda. Eet je gezond en heerlijk. Hoe ziet je bankrekening eruit? Mooi bedrag erop? Veel mensen denken ook dat ze zich moeten beperken tot het kiezen van een reeds bestaand beroep. Misschien ga jij iets nieuws bedenken. Boor jij een gat in de markt aan met een geheel nieuwe combinatie van vaardigheden. Zo’n soort beroep als jij gaat uitoefenen, dat bestond nog niet eerder!

Ieder kind droomt van grote dingen. Er zijn weinig kinderen die kleine dromen hebben. Jongens worden “superheld” , politie- of brandweerman. Meisjes worden beroemd als actrice of zangeres. Weinig kinderen zullen als ze hun toekomstdromen uiten zeggen dat ze later administratief medewerker willen worden op een kantoor. Niet dat daar iets mis mee is. Als jij dat ECHT leuk vindt en er echt een succesvolle invulling aan kan geven die JOU gelukkig maakt. Als kind wilde ik ook altijd groots zijn in alles wat ik ooit zou gaan doen. Die dromen worden later wat realistischer en bijgeschaafd door onze ouders. Dromen moet je niet afleren echter. Het is belangrijk te blijven dromen.

 

Succes is maakbaar. Als jij je leven niet fijn en vervullend vindt zoals het op dit moment is, ga dan eens na welke stap je kan zetten om daar iets aan te veranderen. Een kilometer wordt niet in een keer afgelegd! Het gaat stap voor stap. Jouw weg naar succes begint met een eerste kleine stap. Bepaal welke stap dat voor jou is. Maak het heel concreet. Wil jij een boek schrijven eb heb je geen ideëen genoeg? Begin dan eerst eens met een blog waarin je je alledaagse leven beschrijft. Het is belangrijk om in verbinding te blijven met dat geval dat succes je op gaat leveren. Het visueel maken voor jezelf is daarbij wel heel belangrijk. Muziek die erbij past opzoeken ook. Plak plaatjes uit tijdschriften die resoneren met jouw gevoel van succes in een schetsboek. Zet er quotes en zinnen bij die daar bij passen.

Je zult de rest van je leven met jezelf doorbrengen. Ga jezelf dan ook eens echt belangrijk vinden! Er zijn altijd wel redenen om niet aan je eigen succes toe te komen omdat eerst je kinderen en je partner, je oude moeder je aandacht opeisen. Doe dat nu eens niet. Houd ook ruimte voor jou. Jij bent de essentie van jouw leven. Jij blijft de rest van je leven in relatie met jezelf. Die relatie vereist ook investering en daarin schieten we vaak erg te kort. Trouwens je familie, vrienden, collega’s iedereen is meer gebaat bij een gelukkige succesvolle versie van jou. Jij bent het aan jezelf verplicht om de mooiste versie van jezelf te verwezenlijken die je kunt creëren.

 

Berusting is dodelijk voor succes. Als je het nu niet naar je zin hebt, gaat dat over een jaar niet anders zijn hoor…als je niet iets anders gaat ondernemen. Je hebt echt altijd een andere keuze, zoals ik hierboven al schetste. Jij bent degene die de regisseur is van jouw eigen leven en niemand anders. Dus … wat gaan we doen? Zet jij de stap om je droom in kaart te gaan brengen? Om het succes te worden dat je als kind voor ogen had? Frustreer je niet langer over het feit dat je nu niet in je leven staat waar je had willen staan. Elke dag heb je een kans om ervoor te gaan. Als je een stap neemt naar succes, doe je niet jezelf alleen een groot cadeau, ook de wereld wordt er mooier van.

Denk in mogelijkheden. Creëer oplossingen. Jij bent een schitterend individue waarvan er slechts één exemplaar bestaat, besef je dat? Er zijn er geen twee zoals jij. Dus laat “ons” de wereld jou alsjeblieft mogen leren kennen. Je doet niet alleen jezelf een plezier mee!

Handtekening Isabel


 

Logo Workshop Proeverij

 

  • Wil je op het middelpunt van je leven zelfbewuster zijn en liefdevol met jezelf omgaan?
  • Wil je meer zelfvertrouwen, meer vitaliteit en meer plezier in je leven hebben?
  • Heb je behoefte aan inspiratie aan nieuwe inzichten?
  • Wil je leren hoe je een of meer ‘gewoonte’ waar je last van hebt kunt veranderen?

Kom dan naar de gratis workshop. 
Ik ben nog druk met de voorbereiding en binnenkort vertel ik je er alles over.

 

Ken jij andere vrouwen voor wie deze gratis workshop ook waardevol is, nodig ze dan gerust uit.

Deel alsjeblieft dit artikel via Facebook, Twitter en LInkedIn knoppen boven het artikel, en draag ook bij aan een lichtere liefdevolle wereld.

 

Ja, ik wil op de hoogte blijven
 
Voornaam
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.