Hoe kan je stappen zetten om te luisteren naar je gevoel?

heart-19838_1280

 

Krijg jij op zondagavond al de kriebels dat het weekend voorbij is? Of sleep jij je op maandagochtend richting het werk, terwijl je hele lichaam en gevoel schreeuwt dat dit een baan is waarin je je gevangen voelt? 

Misschien als je heel eerlijk bent en kijkt naar je ware gevoelens….ontdek je dat je er al naar uit kijkt om met pensioen te gaan. Het moment dat je eindelijk van je baan af bent.

Veel vrouwen van 49+ vinden het moeilijk om een verandering aan te brengen in hun werksituatie. Ze blijven veel te lang doorgaan met een baan die geen uitdaging meer biedt. Je werkt namelijk al een lange tijd bij je huidige baas, het is lekker vertrouwd en een vaste baan geeft zekerheid, toch?

 

Bedenk nu eens….waarom wachten, als je vandaag al stappen kunt zetten om verandering aan te brengen? Je wilt niet blijven hangen in een baan die je niet uitdaagt. Met zulke duidelijke signalen wordt het tijd om je gevoel te volgen en een carrièreswitch te maken. Ook als je op het middelpunt van je leven staat.

 

Hoe kan je stappen zetten om te luisteren naar je gevoel?

Kijk vandaag eens naar wat je tegen je zelf zegt om te blijven werken in een baan die niet meer bij je past. Gebruik je zekerheid als excuus om niet van baan te veranderen?

Observeer daarnaast ook eens goed je ware gevoel. Wat probeert je lichaam te vertellen over je huidige baan?

Geeft het signalen dat het tijd wordt om een volstrekt nieuwe uitdaging aan te gaan en om de stoute schoenen aan te trekken, zodat je een carrièreswitch maakt? Ga een eventueel negatieve gevoel dat je bij deze oefening kan krijgen niet uit de weg door het te ontkennen of te maskeren. Probeer te luisteren naar het gevoel dat je als eerste binnen krijgt.

Door mijn jarenlange ervaring met allerlei vrouwen kan ik van uit de grond van mijn hart zeggen: “Ga er voor prachtige vrouw, ga jouw droom waarmaken op het middelpunt van je leven! En laat je niet belemmeren door excuses. Kom uit de sleur en maak vandaag nog de stappen op weg naar jouw droombaan! ”

 

 

Handtekening Isabel

 

PS. bekijk eens Geniaal Leven en Werken