Het mooiste wat je als vrouw op het middelpunt van je leven kunt doen, is al je talenten inzetten op je werkplek.

blow-22063_1280

Heb jij ook van die dagen dat je merkt dat er dingen ontbreken in je leven. Je wil wel veranderen, maar je weet niet hoe je de eerste stap moet zetten om verandering aan te brengen.

Iedere werkdag heb je het gevoel dat je geleefd wordt en dat je geen controle hebt over je eigen keuzes.

 

“Is dit het nou?’

 

Ontdek je talenten

Wie, ik? Talenten? Jazeker jij! Misschien ben je je er niet bewust van of ben je ze vergeten, iedereen heeft iets unieks. Iets wat je beter kunt dan een ander.

 

Wat maakt jou uniek op het werk?

Ga eens rustig zitten en bekijk eens de dingen die je energie en plezier geven op je werkplek. Welke taken doe je met gemak? Of voor welke zaken komen je collega’s altijd bij jou, omdat ze weten dat jij hier de beste in bent?

Schrijf deze talenten voor jezelf eens op een mooi vel. Op deze manier maak je voor jezelf visueel, wat je aanwezige talenten zijn.

 

Wat zijn je hobby’s?

Wellicht zijn er ook zaken, die je van nature gemakkelijk afgaan. In jouw oog onbelangrijke dingen en die je helemaal niet doet op het werk. Zaken die je puur voor de lol doet.  

Het organiseren van een verjaardagsfeest voor oma bijvoorbeeld. Of het maken van een familievideo. Je doet dit voor je plezier of hobby. En je bent je er niet eens van bewust dat dit een verborgen talent van jou is. Voor jou is het zo gewoon om dit te doen.

Bekijk daarom eens, welke talenten je moet hebben om deze hobby zo goed uit te voeren? Beschik je over veel geduld? Of ben je creatief? Wat is het verborgen talent dat tot uiting komt in de dingen die je voor je plezier doet? Schrijf deze talenten ook op het mooie vel. Zo zie je in één keer al je verborgen talenten.

 

Komen jouw talenten terug op je werkplek?

Als al jouw talenten op papier staan, is het goed om te kijken of dit terugkomt in jouw dagelijks werk. Word je gewaardeerd voor je unieke inbreng op de werkplek? Of kom je er achter dat jouw talenten helemaal niet worden ingezet?

 

Zorg voor een positieve verandering

Ook op je werkplek wil je het beste in jezelf naar boven halen en je talenten benutten. Gebeurt dit niet, dan daalt je interesse naar een dieptepunt, lijkt alles tegen te vallen en laat je kansen aan je voorbij gaan.

 

Ga daarom je dromen najagen en gooi het roer om. Los het ontbrekende stukje in je gevoel op en luister naar het knagende stemmetje in je hoofd. Zet vanaf nu je ontdekte talenten in en ga voor de positieve verandering op je werkplek. Je verdient het en het geeft een voldaan gevoel!

 

Handtekening Isabel

 

 

PS. Wil je verder aan de slag en echt stappen ondernemen om het roer om te gooien? Maak werk van je Levensfase