Ervaar jij keuzes in je leven?

VrouwMagnolia

Als kind heb je dromen en als volwassene heb je verplichtingen, hoor ik veel mensen verzuchten. Het lijkt daardoor wel alsof je als volwassene bijna “kinderachtig” bezig bent door verlangens in realiteit te willen veranderen.

 

Eén ding heb ik echter de afgelopen jaren aan talloze mensen meegegeven en dat wil ik jou ook benadrukken. Ieder mens heeft op ieder moment van zijn of haar leven “de keuze”. Het enige probleem is dat we dat vaak niet beseffen. Áls we al beseffen dat we keuzes hebben, vinden we de consequenties van de keuzes te beangstigend, te groot en vaak spiegelen we onszelf daardoor voor dat die keuzes er niet zijn.

 

Dat is echter een verkeerde voorstelling van de feiten. Wilde jij vroeger schrijfster worden en werd je intens gelukkig van een mooi en goed geschreven opstel in de klas? Had je daardoor een prachtig beeld voor je van jezelf terwijl je de “oevre-prijs” van een of ander prestitieus boekenproject in ontvangst nam voor je nieuwste novelle? Echter zit je in het hier en nu achter een bureau met een computer en doe je de boekhouding of ben je met totaal andere dingen bezig dan je vroegere dromen? Besef dan wel dat de keuze altijd aan jou was en dat die nog steeds in jouw handen ligt.

 

Je staat nu misschien wel op een bepaald punt in je leven dat je niet meer zo heel lang “de keuze” hebt, als je dromen wilt realiseren en verlangens wilt verwezenlijken, gun het jezelf dan Nu. Er zijn altijd manieren waarop je binnen je eigen maatstaven van wat verantwoordelijk is en realiseerbaar (NLP-ers noemen dat ecologisch) toch je luchtkastelen in echte stenen kunt bouwen.

 

Er is slechts één ding voor nodig.

 

Jij moet de verantwoordelijkheid nemen voor jouw keuze en de piketpaaltjes slaan voor de manier waarop je jouw kaartenhuis tot een solide villa gaat opbouwen.

 

Er zijn altijd mogelijkheden die je zelf nog niet onderzocht hebt, opties die je niet bekeken hebt. Het verwezenlijken van een droom begint met het uitspreken ervan. De intentieverklaring hebben om stappen te gaan zetten om stap voor stap die weg af te leggen.

 

Het avontuurlijke gevoel dat het starten van je nieuwe avontuur je oplevert, kun je al door je aderen voelen stromen. Dat andere gevoel: van ooh jee, wat als ik faal … dan kan ik niet meer dromen dat het lukt, dan word ik met de realiteit geconfronteerd … Mocht je een gevoel van deze strekking ervaren, laat ik je dan dit zeggen. Ik heb nog nooit iemand aan het einde van het leven horen zeggen: ik heb spijt dat ik trachtte mijn dromen te verwezenlijken. Mensen die oud worden en grijs hebben spijt van de onbenutte kansen die ze lieten liggen en niet gerealiseerde dromen spelen hen dan veel meer parten.

Dus kom op. Let us get started!!

 

Handtekening Isabel

 


 

Met gemak presenteren | BinnensteBuiten Metamorfose

2-daagse training overtuigend presenteren 

Veel vrouwen vinden het moeilijk om een presentatie te geven. Ze worden zenuwachtig bij de gedachte alleen al. Leer je spreekangst te overwinnen door met gemak te presenteren. Leer in deze bijzondere training hoe je Effectief, Elegant, Efficiënt je boodschap geloofwaardig en boeiend kunt overbrengen. Bereik het doel van je presentatie ontspannend en met plezier.

Presenteren is te leren. Ontdek jouw succesfactoren voor een krachtige presentatie en breng jouw boodschap ontspannen over. 

 Header met gemak presenteren

Kom je ook 25 en 26 januari 2016?

Meer informatie