Een positieve kijk op jezelf als vrouw van 49+

Iedereen weet dat een positieve kijk op het leven gelukkig maakt. Als je het leven zonnig ziet, ontdek je meer mooie kanten aan alles. Je vindt op die manier geluk in de kleine dingen. Toch zijn vrouwen niet altijd zo positief als het om zichzelf gaat. Zo zijn ze onzeker over hun uiterlijk, maar ook over hun rol als partner, moeder of hun functie op professioneel vlak. Terwijl het heel makkelijk is om van jezelf te houden en zo nog positiever in het leven te staan. 

Niemand is perfect
Als je voor de spiegel staat, zie je altijd dat ene negatieve punt. Die ene vetrol die je liever niet hebt, je haar dat eens een dagje niet zo goed zit of een rimpel die er vorige week nog niet zat. Bedenk op dat soort moment dat niemand perfect is. En – misschien nog wel belangrijker – dat je meer bent dan de buitenkant. Kijk dus goed naar jezelf en zie het totaalbeeld en niet alleen de kleine uiterlijke imperfecties. Ontdek de vrouw die je echt bent, van binnen en buiten.

Hou van jezelf
Het klinkt heel makkelijk: hou van jezelf. Niemand heeft natuurlijk echt een hekel aan zichzelf en onvoorwaardelijke liefde is het meestal ook niet. Terwijl je zoveel meer aankan als je helemaal tevreden bent met wie jij bent. Daarom een aantal tips om van jezelf te leren houden. En dat is echt niet zo heel moeilijk.

1. Kom voor jezelf op
Kijk nog eens goed naar jezelf in de spiegel. Wat vind je wel mooi en geweldig aan jezelf. Benoem dit hardop en herhaal het desnoods een paar keer. Dat maakt je sterker. En als er eens iets niet zo goed gaat, wees dan mild. Zeg dat je het de volgende keer beter zal doen. Sterker nog, kijk naar wat er in een onhandige situatie wél goed ging en richt je daarop.

2. Geloof in jezelf
Houden van jezelf, begint deels bij geloven in jezelf. Vertrouw erop dat je kunt veranderen en dat je de kracht daarvoor hebt. Dat je niemand anders nodig hebt om goed over jezelf te voelen, jezelf te waarderen, blij te voelen. Wees daarbij niet te streng voor jezelf. Want niemand is perfect, dus je mag altijd fouten maken. Van fouten kun je bovendien weer leren.

3. Luister naar je gevoel
Niks is zo fijn als echt goed luisteren naar je gevoel. Druk gevoelens niet weg, omdat jij denkt dat ze er niet mogen zijn. Ook gevoelens die negatief lijken, horen gewoon bij het leven. Ben je een keer boos? Prima. En ook verdriet hoef je niet weg te stoppen. Zegt gewoon Ja tegen wat je op dat moment voelt. Accepteer de gevoelens en ervaar dat je op die manier een hoop spanning vermijdt en veel bewuster in het leven staat.


  

Wil je aan de slag en ook stappen maken naar meer levenslust? 

Klik op Geniaal Leven & Werken en ga aan de slag!
Geniaal leven en werken logo


 

4. Geniet van het leven
Maak van iedere dag een feestje. Soms ga je op in de dagelijkse sleur. Is niet erg, haal een paar keer bewust adem en lach naar jezelf. Denk er aan om iedere dag plezier te hebben. Schuif je zorgen aan de kant en geniet van de dagelijkse gebeurtenissen. Zorg ook iedere dag voor een moment van ontspanning. Even lekker op de bank met een boek of intensief luisteren naar prachtige muziek. Dat geeft energie.

5. Zoek de schoonheid
De wereld is vergeven van mooie dingen. Laat deze toe in je leven. Zoek bewust naar schoonheid en sta daarbij stil. Zie je in de winter een prachtige ijspegel aan een gevel hangen? Sta even stil en neem de tijd om te genieten. Je kunt er zelfs een foto van maken en later teruggaan naar dat moment van positieve verwondering. Kijk goed om je heen en sta bewust in het leven. Zoek ook de schoonheid dicht bij huis. Zo ervaar je dat jouw leven vol mooie elementen is én dat jij één van deze elementen bent.

Als je iedere dag deze 5 tips volgt, merk je al snel dat jouw leven ineens een stuk leuker is. Dat je jezelf ook een stuk leuker vindt. En dan is de stap naar volledig stapelverliefd op jezelf en jouw leven te worden niet zo heel groot meer.

 Handtekening Isabel